Week 6

Week 6

Het hartje gaat kloppen

Je baby

Van een rijstkorreltje is het vruchtje in je buik veranderd in een garnaaltje. Maar van een baby heeft het nog steeds niet veel weg. Toch duurt dat niet lang meer, want het vruchtje groeit echt razendsnel. Er groeien nu kleine stompjes die straks de ledematen gaan vormen. En er zijn zelfs al beginnende oogjes, maar deze liggen nog ver uit elkaar, bijna aan de zijkant van het hoofdje.

In deze week wordt de basis gelegd voor maag, darmen, nieren en longen en er is al een systeem van bloedvaten. Aan het eind van deze week gaat het hartje kloppen en als er nu een echo zou worden gemaakt, is er al heel vaag een ruggengraat te zien. Onvoorstelbaar, vooral als je bedenkt dat je baby nu ongeveer 5 millimeter groot is.

Jij

Hoogstwaarschijnlijk voel je nu al goed dat je zwanger bent. Al was het alleen maar omdat je borsten gespannen zijn, je moe bent en je veel moet plassen. Vaak moeten plassen is een veel voorkomende kwaal aan het begin én aan het eind van de zwangerschap. Op dit moment is het een gevolg van de opspelende hormonen, straks, aan het eind van de zwangerschap, is dat omdat de zware baarmoeder op de blaas drukt.

Misselijkheid is ook een veelvoorkomende klacht. Helaas is daar niet veel tegen te doen. Eet kleine maaltijden verspreid over de dag. En sta ’s ochtends rustig op. Sommige vrouwen hebben helaas veel last van misselijkheid en overgeven. Als je veel overgeeft, verzorg je gebit dan goed.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam