Foliumzuur

Wat is Foliumzuur?

Foliumzuur is een vitamine. Het wordt ook wel vitamine B11 genoemd. Foliumzuur zit in veel voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld in verse groenten, fruit, aardappelen, volkoren producten en zuivel.

Als je gevarieerd eet, krijg je voldoende foliumzuur binnen. Maar aan het begin van je zwangerschap heb je extra foliumzuur nodig. Het eten van veel voedingsmiddelen met foliumzuur is dan niet voldoende. Een zwangere vrouw zou daarvoor bijvoorbeeld elke dag 50 bruine boterhammen moeten eten. Of 5 kilo aardappelen. Voor de extra foliumzuur moet je tabletten slikken. (bron: erfocentrum)

Het gebruik van foliumzuur vanaf 4 weken voor de bevruchting tot 12 weken na de bevruchting verlaagt de kans op het ontstaan van neuraalbuisdefecten (open ruggetje) met 70%.

Tabletten met 0,4 of 0,5 mg foliumzuur zijn niet schadelijk voor moeder en kind. Deze dosering is ook niet schadelijk als je de tabletten maandenlang gebruikt. Ook als het niet meteen lukt om zwanger te worden, blijf dan toch gewoon elke dag foliumzuur slikken.

Informeer bij je apotheek of arts als je meer wilt weten over de bijwerkingen van foliumzuur. Of lees de bijsluiter in de verpakking.

Spoed / Emergency

SPOED?

Bel ons spoednummer:

010-455 97 09

Adresgegevens

Verloskundigen Rotterdam West
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam

Tel nr: 010-456.83.69

P.C. Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

 

Uitsluitend bij geen gehoor en spoed:
Artsenlijn: 0251-260.224