Week 29

Week 29

Eigen persoonlijkheid en karakter

Je baby

Je kind krijgt steeds meer een eigen persoonlijkheid en eigen karaktertje. Zo heeft hij of zij zo klein als het is al een duidelijke gezichtsuitdrukking en maakt af en toe een grimas of fronst de wenkbrauwen. Ook kun je nu, als je heel goed oplet, misschien een patroon ontdekken in de bewegingen.

Je kind heeft een eigen slaap- en waakritme. En ook in de manier van bewegen kun je al wat karaktertrekjes terugzien. Als hij of zij nu heel driftig met de beentjes trappelt, zul je merken dat je kind dat na de geboorte ook doet. Heb je het gevoel dat je hele buik heen en weer en op en neer gaat? Waarschijnlijk draait je kind dan van een hoofdligging naar een stuitligging of andersom.

Jij

Last van een zeurende of stekende pijn in je onderrug of bij het schaambeen? Dat zou kunnen duiden op bekkeninstabiliteit. Eén op de vier vrouwen heeft hier tijdens de zwangerschap last van. Onder invloed van de zwangerschapshormonen worden de verbindingen tussen de beenderen in het bekken soepeler. Dit is nodig om tijdens de bevalling voldoende ruimte en elasticiteit te hebben zodat de baby geboren kan worden. Maar soms wordt het bekken té instabiel en dat kan klachten opleveren.

Overigens hoeft pijn in je rug of bij het schaambeen niet direct bekkeninstabiliteit te zijn. Mogelijk is het gewoon bandenpijn of rugpijn die veroorzaakt wordt door een verkeerde houding. Ga daarom altijd even langs je huisarts of bespreek de klachten met je verloskundige, zodat je te weten komt wat er precies aan de hand is. Of je kunt natuurlijk ook een afspraak maken met een bekkenfysiotherapeut.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam