Week 24

Week 24

Geluiden horen

Je baby

De oren van je kind beginnen steeds meer een duidelijke vorm te krijgen en ook gaat je baby nu steeds meer geluiden horen. Natuurlijk is dat vooral het gerommel van je darmen en het kloppen van je hart, maar ook je stem en geluiden van buitenaf dringen steeds meer door.

Zing je nu telkens een bepaald liedje, dan kan je baby dat straks na de geboorte herkennen. En misschien dat hij of zij daar dan rustig van wordt. Het is in ieder geval het proberen waard. En wordt er een deur keihard dichtgeslagen, hoor je een harde knal of harde muziek, daar kan je kind onrustig van worden.

Overigens is het niet waarschijnlijk dat hij of zij daar zélf op reageert, maar eerder op op jóuw schrikreactie. Natuurlijk groeit je kind nog in gestaag tempo door. Was hij of zij tot nog toe wat magertjes, nu gaat je kind ook een vetlaagje ontwikkelen. Dat is nodig voor je kind omdat hij of zij zich zo zelf op temperatuur kan houden.

Jij

Heb je last van een drukkende pijn boven je maag? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van brandend maagzuur. Doordat je buik groter wordt, neemt de druk op de maag steeds meer toe. Daardoor sluit het sluitspiertje van slokdarm naar de maag niet meer goed en kan het zure maagsap vanuit de maag in de slokdarm terecht komen. Hierdoor kan je een vervelend branderig gevoel krijgen.

Om brandend maagzuur te voorkomen kun je beter geen grote en vette maaltijden eten. En ook is het verstandig om geen koolzuurhoudende dranken, koffie en sinaasappelsap te drinken.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam