3D-echo in Rotterdam laten maken

Sinds kort kun je in de praktijk van Verloskundigen Rotterdam-West een 3D-echo laten maken. Deze pretecho wordt op eigen verzoek gemaakt en is bedoeld om het kind nog beter in beeld te brengen. Zo kun je de handjes, voetjes en het gezichtje van het kind in 3D bekijken. Bovendien is een USB-stick met daarop alle foto’s inbegrepen bij de prijs van de echo. 

Verschillende soorten echo’s

Echoscopie is het omzetten van geluidsgolven in beeldvorming. In tegenstelling tot bijvoorbeeld röntgenfoto’s is echoscopie niet schadelijk, en de geluidsgolven zijn ook niet hoorbaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen inwendige en uitwendige echoscopie. Een inwendige echo wordt soms aan het begin van een zwangerschap gemaakt omdat de vrucht dan nog klein is en kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de placenta te bekijken. Een uitwendige echo gaat door de buikwand heen en is bedoeld om de ligging en groei van het kind te bekijken en de hoeveelheid vruchtwater te meten.

3D-echo maken in Rotterdam

Wat is het verschil tussen een 2D-echo en 3D-echo?

Op meerdere momenten tijdens de zwangerschap kun je een 2D-echo laten doen. Bij deze echo kijk je door het kind heen zodat je onder andere de organen en structuren kunt zien. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens de 20 weken-echo: een prenatale screening waarbij gekeken wordt naar de groei van het kind en de hoeveelheid vruchtwater. Bij een 3D-echo kijk je ‘om’ het kind heen in plaats van ‘erdoorheen’. Zo wordt de buitenkant in beeld gebracht en kun je bijvoorbeeld het gezicht zien. Een 3D-echo is zwart-wit of in sepia en in tegenstelling tot een 2D-echo beweegt het beeld niet. Wil je een bewegend beeld in 3D, dan moet je voor een 4D-echo kiezen.

3D-echo in Rotterdam laten maken

Een 3D-echo is de perfecte manier om je ongeboren kind in beeld te brengen. De beste periode om dit te doen is tussen week 24 en 30 van je zwangerschap omdat er dan meer vruchtwater is en de baby meer onderhuids vetweefsel heeft. Dit zorgt voor de beste beelden. Afhankelijk van de ligging van de placenta en het kind kan het voorkomen dat beeldvorming onmogelijk is. Je kunt dan een keer extra langskomen voor een pretecho. Bij onze praktijk in Rotterdam is bij de 3D-echo een USB-stick inbegrepen waar alle foto’s op staan. Zo kun je thuis de foto’s rustig nog een keer bekijken.

 

Praktische informatie over de 3D-echo

Bij Verloskundigen Rotterdam-West kun je een 3D-echo of 4D-echo laten doen.

  • Prijs: € 85
  • Duur: 30 min
  • Termijn: 24-30 weken
  • Inclusief: USB-stick met alle foto’s.

Garantie: 1 herkansing bij slechte beeldvorming, geen teruggave van betaling.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam