Week 11

Week 11

Het geslacht wordt zichtbaar

Je baby

Al vanaf de bevruchting staat vast of je een jongen of een meisje krijgt. Maar in deze week worden de geslachtsorganen, de eierstokken of de zaadballetjes, ook zichtbaar. Je baby ziet er nog niet echt uit zoals hij of zij er straks bij de geboorte uit zal zien.
Het hoofdje is naar verhouding nog steeds erg groot, ongeveer net zo groot als het lijfje. De oogleden zijn nu helemaal klaar en bedekken het hele oog. Tot de zevende maand blijven ze dicht zitten, pas daarna gaan ze open. Maar oogwit, iris en pupil zitten nu al wel waar ze horen.

Omdat je baby zich nu al goed kan bewegen en ook nog volop de ruimte heeft, zwemt hij of zij al lekker heen en weer. Maar dat kun jij nog steeds niet voelen. Het groeien gaat in een gestaag tempo door. In één week tijd is het gewicht verdubbeld en is je kind een volle centimeter gegroeid. Deze groeispurt gaat nog door tot de zestiende week. Daarna gaat het weer iets langzamer en in de laatste weken van je zwangerschap groeit je kind nog maar heel langzaam.

Jij

Onder invloed van de hormonen kan je huid anders reageren dan normaal. Heb je altijd een gave huid, dan kun je nu ineens last van pukkeltjes krijgen. Andersom kan ook: heb je een onzuivere huid, dan is je huid nu misschien juist mooier dan ooit.

Het is goed om je gezichtsverzorging hieraan aan te passen. Ga bijvoorbeeld een keer langs de schoonheidsspecialiste en laat haar vaststellen wat voor type huid je hebt en welke crème daar het beste bij past.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam