Week 37

Week 37

Weinig bewegingsruimte

Je baby

Weer een mijlpaal: als je baby deze week wordt geboren, mag je thuis bevallen! Een raar idee is het wel. Je kind kan nu elk moment komen, maar het kan ook nog wel een dikke maand duren.

Overigens kan het goed zijn dat je je baby nu minder voelt bewegen. Daar hoef je niet van te schrikken, hij of zij heeft gewoon minder ruimte en ligt met opgetrokken beentjes in de baarmoeder. Hoewel je af en toe nog wel een schop van de voetjes voelt of een por met een elleboogje krijgt. Pas als je je baby niet meer zou voelen op momenten dat je dat gewend bent, is het verstandig om even contact op te nemen met je verloskundige.

Jij

Omdat je baby nu laag in je baarmoeder zit en op je blaas drukt, moet je waarschijnlijk vaker plassen. Ook urineverlies is een veel voorkomende klacht bij zwangere vrouwen aan het eind van de zwangerschap. Dit wordt veroorzaakt door een niet meer zo goed functionerende sluitspier. Op dit moment is er helaas niet zo veel aan te doen. Straks, na de bevalling, kun je wel weer oefeningen door waarbij je je bekkenbodemspieren traint en zo het probleem verhelpt.

Omdat je buik steeds dikker wordt, is er rond deze tijd niet zo veel ruimte meer over voor je navel. Die kan nu behoorlijk gaan uitpuilen.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam