Week 22

Week 22

Favoriete slaaphouding

Je baby

Af en toe kan je baby héél actief zijn. En meestal is dat nét op de momenten dat jij lekker rustig ligt. Dus als je ‘s avonds languit op de bank voor de televisie ligt, als je net in bed ligt, of als je ‘s ochtends wakker wordt is de kans het grootst dat je even kunt genieten van het getrappel van je kind.

Op zich is dat niet zo verwonderlijk. Want als je druk bezig bent, wordt je kind door jouw bewegingen in slaap gewiegd. Bovendien merk je het getrappel gewoon minder snel op als je bezig bent.

Overigens slaapt je kind verreweg het grootste gedeelte van de dag. En dat doet hij of zij nu al in een favoriete slaaphouding. Die kan voor elke baby weer anders zijn: met de kin op de borst en opgetrokken knietjes, met één gestrekt beentje, of met een handje op het hoofd. Straks na de geboorte kun je zelf zien welke houding jouw baby het prettigst vond want die eerste periode zal hij of zij ook nog het liefst in deze houding liggen.

Jij

Vanaf nu ga je echt dikker worden, je zult elke week ongeveer een pond aankomen. Je hebt al een stevige buik, maar hij is nog niet superdik. Natuurlijk hoort dikker worden bij de zwangerschap, maar toch kun je behoorlijk schrikken van al die kilo’s die eraan vliegen. Toch is dit beslist niet het moment om te gaan lijnen. Sterker nog: lijnen is ronduit slecht voor je baby. Door te lijnen komen schadelijke stoffen, die liggen opgeslagen in het vet, in je bloedbaan en via je bloed bij de baby terecht.

Bekommer je nu dus even niet te veel om je gewicht. Vliegen de kilo’s er wel heel erg snel aan, kijk dan eens naar je eetgewoonten. Misschien dat je op de momenten dat je trek hebt wat vaker fruit of rauwkost kunt nemen in plaats van een snack. En drink veel water: het stilt de honger zonder dat je er een grammetje van aankomt.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam