Eerste controle

Eerste afspraak

Maak zo snel mogelijk een eerste afspraak. Rond de 8 weken kom je voor het eerst langs op de praktijk. Je krijgt dan een eerste echo. Wij stellen dan het termijn vast. Tijdens deze eerste afspraak wordt je ook voorgelicht over de verschillende prenatale onderzoeken. Denk aan de 13-weken echo, de NIPT en de 20-weken echo en bloedonderzoek.

De eerste controle duurt ongeveer 45 min.

Voor het maken van een eerste afspraak, gebruik je onze inschrijfformulier.

Wat neem ik mee?

Bij binnenkomst word je welkom geheten door de assistente. Zij zal je inschrijven. Neem bij de eerste controle mee:

  • De vragenlijst (docx). Deze wordt jou ook per mail toegestuurd.
  • Legitimatiebewijs
  • Verzekeringsbewijs

Heb je geen geldig legitimatiebewijs of ben je niet verzekerd meld dit dan bij het maken van de afspraak direct bij de assistente!

Vervolgafspraken

De tweede afspraak bestaat vaak uit een herhaling van de echo en een intakegesprek. Deze afspraak kan tot 60 min duren. Voor de vervolgafspraken heb je de keuze tussen Centering Pregnancy of één-op-één controles.

Centering Pregnancy is een programma dat de medische controles en alle informatie rondom zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd combineert. Daarnaast is er ook tijd om al je vragen te stellen en je ervaringen te delen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend. De controles bestaan uit 9 bijeenkomsten van 120 minuten. Er is aangetoond dat centering pregnancy bijeenkomsten bijdraagt aan meer vertrouwen in jezelf, in je zwangerschap en de bevalling en je rol als moeder. Als je hier meer over wilt weten: klik voor meer informatie over Centering Pregnancy

De één-op-één controles duren 15 min. Bij deze controles zullen wij jouw gewicht en bloeddruk meten, aan de grootte van de baarmoeder voelen en proberen we met de doptone te luisteren naar het hartje van de baby.

De controles zijn naarmate de zwangerschap vordert steeds vaker. Zo kom je in het begin van de zwangerschap om de vier weken en aan het einde van je zwangerschap elke week.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam