Anticonceptie

De geboorte van een kind brengt veel veranderingen met zich mee. De periode na de bevalling ervaren veel vrouwen en partners als een hectische periode. De behoefte aan seks zal de eerste tijd niet of nauwelijks aanwezig zijn. Echter als je de volgende zwangerschap nog even wilt uitstellen is het belangrijk om anticonceptie te regelen voor het zover is. Er zijn verschillende vormen van anticonceptie. Niet alle methoden zijn geschikt om met borstvoeding te combineren.

De volgende methoden zijn wel geschikt om met borstvoeding te combineren: condooms, de minipil de prikpil, het hormoonstaafje, de koperspiraal en de hormoonspiraal. Meer betrouwbare informatie over de verschillende methoden kun je vinden op de website: www.anticonceptie.nl. Onder het kopje ‘brochures’ vind je specifieke informatie over anticonceptie na de bevalling.
Als verloskundigen adviseren we je graag over de methode die bij jou past. De meest gebruikelijke methoden kunnen wij ook voor je verzorgen. Na een telefonische anamnese kunnen we je helpen aan een recept voor de minipil (cerazette) of de gewone pil (stediril). Ook kunnen we zowel het hormoonstaafje (implanon), de koperspiraal (t-safe) of het hormoonspiraaltje (mirena) bij je plaatsen.

Let op: Aan het voorschrijven en/of plaatsen van anticonceptie zijn kosten verbonden. Actuele prijzenoverzicht vind je onder www.verloskundigenrotterdamwest.nl/de-praktijk/tarieven. Deze kosten worden meestal niet door de zorgverzekeraar vergoed, vraag dit na bij je verzekeraar.

Wil je anticonceptie via ons regelen? Bel of mail naar de praktijk en je wordt door een bevoegd verloskundige teruggebeld.

Spoed / Emergency

SPOED?

Bel ons spoednummer:

010-455 97 09

Adresgegevens

Verloskundigen Rotterdam West
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam

Tel nr: 010-456.83.69

P.C. Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

 

Uitsluitend bij geen gehoor en spoed:
Artsenlijn: 0251-260.224