Week 28

Week 28

Verschil in gewicht

Je baby

Tot nog toe was het hoofdje van je baby in verhouding tot het lijfje veel te groot. Nu is de verhouding tussen hoofd en lijfje net zoals bij de geboorte. Het spijsverteringskanaal van je baby was allang klaar, maar deze week beginnen ook de smaakpapillen zich te ontwikkelen. Het kraakbeen van je kind begint langzaam te verbenen, waardoor de botjes al behoorlijk stevig worden. Het schedeltje is gelukkig wel zacht genoeg om straks door het geboortekanaal te kunnen.

Er ontstaat verschil in gewicht tussen jongens en meisjes. Een zoon weegt in de eerste zwangerschap nu 1030-1190 gram, een dochter 960-1110 gram. Deze getallen gelden wel alleen voor een eerste zwangerschap.

Jij

Droom je nu ineens zo raar? Dat is niet zo verwonderlijk. Dromen is een manier om je onbewuste angsten en tegenstrijdige gevoelens te verwerken. Die enge dromen zijn dus gewoon een uiting van je zorgen of alles wel goed zal gaan en of de baby wel gezond zal zijn. Overigens droom je niet méér dan anders, je onthoudt ze alleen beter. Dat komt doordat je nu lichter slaapt.

Heb je nu een donkere streep over je buik lopen vanaf je navel naar beneden? Dat wordt een zwangerschapsstreep of –lijn genoemd. Het is een opeenhoping van pigment. Na de zwangerschap verdwijnt die streep langzaam weer. Ook heb je op andere plaatsen van je lichaam een verhoogde pigmentatie ontstaan: donkere tepels en paarsige schaamlippen.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam