Week 17

Week 17

Licht en donker zien

Je baby

De baby groeit nu ongeveer twee centimeter per week. Op dit moment is hij of zij ongeveer even lang als een tandenborstel. Hoewel de oogjes nog dichtzitten, kan je kind wel dwars door de oogleden heen licht en donker onderscheiden. Lig jij dus met je blote buik in de felle zon, dan zal hij of zij dat zeker merken. Trouwens, die oogjes hebben nu ook piepkleine wimpertjes en wenkbrauwtjes gekregen.

De vingertjes en teentjes ontwikkelen zich ook verder. Er zijn nu al twintig minuscuul kleine nageltjes te tellen. En op de vingers ontwikkelt zich een vingerafdruk die uniek is en je kind voor de rest van zijn of haar leven zal behouden.

Jij

De doorbloeding van je hele lichaam is beter en dat geldt ook voor je geslachtsorganen. Hierdoor kun je eerder opgewonden raken en meer zin in seks hebben dan anders. Daarnaast voel je je nu met je rondere borsten en wat ronde buik misschien ook wel supersexy. Nóg een reden dus waarom je misschien meer zin hebt om te vrijen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je door te vrijen je baby beschadigt. Krijg je na een orgasme een pijnlijk gevoel in je buik of rug, dan hoef je daarvan niet te schrikken. Dit wordt veroorzaakt doordat de baarmoeder samentrekt en er aan de omringende spieren en banden wordt getrokken. Het kan geen kwaad en de pijn trekt ook snel weg. Wel kun je wat druppeltjes vaginaal bloedverlies hebben doordat je baarmoedermond beter doorbloed is en oppervlakkige bloedvaatjes door het contact met de penis kunnen knappen.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam