Kinderwens

Kinderwens consult

De knoop is doorgehakt. Jij en je eventuele partner gaan stoppen met voorbehoedsmiddelen. Je hoopt zwanger te raken. Een spannende tijd! Je bent welkom op onze kinderwens spreekuur.
Het kinderwens consult ook wel Preconceptiezorg genoemd, heeft als doel een optimaal verloop van de zwangerschap te bevorderen en de kans op de geboorte van een gezond kind te vergroten.
Tijdens het kinderwens consult worden er onderwerpen besproken die de gezondheid van de baby kunnen beïnvloeden: Je krijgt adviezen over voeding en leefgewoonten. Een gezonde levensstijl geldt ook voor je partner!

Specifieke onderwerpen zoals medicijn gebruik, en problemen bij een eventuele eerdere zwangerschap worden besproken. Indien je medicatie gebruikt is het soms noodzakelijk om dit aan te passen. De menstruatie cyclus en de vruchtbare periode wordt besproken. Eventuele afwijkingen in je familie en in die van de vader van het kind worden besproken. Soms is het raadzaam om, voordat je zwanger bent, onderzoek te doen naar dragerschap.
Een goede voorbereiding verhoogt de kans op een voorspoedige zwangerschap en een gezonde baby. Begin in elk geval met het innemen van foliumzuur o,4 mg per dag. Dit is verkrijgbaar bij de drogist of apotheek.

Je kunt via de praktijkassistente een afspraak bij ons maken. Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor het preconceptieconsult vragen wij je de ZwangerWijzer in te vullen en het resultaat naar ons op te sturen.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam