Anticonceptie

Als je een (volgende) zwangerschap nog even wilt uitstellen is het belangrijk om anticonceptie te gebruiken.

Er zijn verschillende vormen van anticonceptie. Niet alle methoden zijn geschikt om met borstvoeding te combineren. De volgende methoden zijn geschikt zolang je borstvoeding geeft:

  • condooms
  • de minipil
  • de prikpil
  • het hormoonstaafje
  • de koperspiraal
  • de hormoonspiraal

Meer betrouwbare informatie over de verschillende methoden kun je vinden op de website: www.anticonceptie.nl en www.thuisarts.nl/anticonceptie.

Onze verloskundigen adviseren je graag over de methode die bij jou past. De meest gebruikelijke methoden kunnen wij ook voor je verzorgen. Na een telefonische anamnese kun je een recept voor de minipil (cerazette) of de gewone pil (stediril) krijgen.

Ook kunnen we een spiraal of implanon bij je plaatsen. Ook als je nog niet bevallen bent, ben je van harte welkom voor een spiraal- of implanonplaatsing bij ons.

Vraag aan uw zorgverzekeraar of zij het voorschrijven en plaatsen van anticonceptie vergoeden. Het actuele prijzenoverzicht vind je onder tarieven .

Wil je anticonceptie via ons regelen? Bel of mail naar de praktijk en je wordt door een bevoegd verloskundige teruggebeld.

SPOED EMERGENCY
SPOED?
Bel ons spoednummer: 010 455 97 09
Uitsluitend bij geen gehoor en spoed bel de artsenlijn: 0251 26 02 24

Hoofdlocatie
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam
tel. centraal: 010 456 83 69

2de locatie in Spangen
Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

3de locatie in Mullerpier
Sint Jobskade 6
3024 EN Rotterdam