Week 4

Zwangerschapskalender

Week 4

Piepklein stipje

 

Je baby

Het piepkleine stipje in je buik groeit nu razendsnel en heeft zich inmiddels vermenigvuldigd tot enkele duizenden cellen. Die cellen hebben onderling inmiddels de taken keurig verdeeld. De ene groep cellen gaat de baby vormen (dit wordt de embryonale knoop genoemd), een andere groep cellen vormt de placenta die je kind negen maanden lang van voedsel zal voorzien en een derde groep vormt de vliezen.
De baarmoederhals wordt nu door een slijmpropje afgesloten. De spieren van de baarmoedermond worden soepeler. En onder het slijmvlies beginnen bloedvaten naar boven te komen zodat voedingsstoffen makkelijker bij het vruchtje kunnen komen. Kortom, er wordt in jouw lichaam keihard gewerkt om van je baarmoeder een veilig nest te maken waarin de baby zich de komende 8 maanden kan ontwikkelen.

Jij

Aan het eind van deze week kun je een klein beetje bloed verliezen. Dit kan een innestelingsbloeding zijn. Het bevruchte eitje is aangekomen in de baarmoeder en nestelt zich in de baarmoederwand. En dat kan met een klein beetje bloedverlies gepaard gaan. Eigenlijk is het dus precies het tegenovergestelde van een menstruatie.

Spoed / Emergency

SPOED?

Bel ons spoednummer:

010-455 97 09

Adresgegevens

Verloskundigen Rotterdam West
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam

Tel nr: 010-456.83.69

P.C. Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

 

Uitsluitend bij geen gehoor en spoed:
Artsenlijn: 0251-260.224