Week 28

Zwangerschapskalender

Week 28

Verschil in gewicht

 

Je baby

Tot nog toe was het hoofdje van je baby in verhouding tot het lijfje veel te groot. Nu is de verhouding tussen hoofd en lijfje net zoals bij de geboorte. Het spijsverteringskanaal van je baby was allang klaar, maar deze week beginnen ook de smaakpapillen zich te ontwikkelen. Het kraakbeen van je kind begint langzaam te verbenen, waardoor de botjes al behoorlijk stevig worden. Het schedeltje is gelukkig wel zacht genoeg om straks door het geboortekanaal te kunnen.

Er ontstaat verschil in gewicht tussen jongens en meisjes. Een zoon weegt in de eerste zwangerschap nu 1030-1190 gram, een dochter 960-1110 gram. Deze getallen gelden wel alleen voor een eerste zwangerschap.

Jij

Droom je nu ineens zo raar? Dat is niet zo verwonderlijk. Dromen is een manier om je onbewuste angsten en tegenstrijdige gevoelens te verwerken. Die enge dromen zijn dus gewoon een uiting van je zorgen of alles wel goed zal gaan en of de baby wel gezond zal zijn. Overigens droom je niet méér dan anders, je onthoudt ze alleen beter. Dat komt doordat je nu lichter slaapt.

Heb je nu een donkere streep over je buik lopen vanaf je navel naar beneden? Dat wordt een zwangerschapsstreep of –lijn genoemd. Het is een opeenhoping van pigment. Na de zwangerschap verdwijnt die streep langzaam weer. Ook heb je op andere plaatsen van je lichaam een verhoogde pigmentatie ontstaan: donkere tepels en paarsige schaamlippen.

Spoed / Emergency

SPOED?

Bel ons spoednummer:

010-455 97 09

Adresgegevens

Verloskundigen Rotterdam West
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam

Tel nr: 010-456.83.69

P.C. Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

 

Uitsluitend bij geen gehoor en spoed:
Artsenlijn: 0251-260.224