Week 17

Zwangerschapskalender

Week 17

Licht en donker zien

 

Je baby

De baby groeit nu ongeveer twee centimeter per week. Op dit moment is hij of zij ongeveer even lang als een tandenborstel. Hoewel de oogjes nog dichtzitten, kan je kind wel dwars door de oogleden heen licht en donker onderscheiden. Lig jij dus met je blote buik in de felle zon, dan zal hij of zij dat zeker merken. Trouwens, die oogjes hebben nu ook piepkleine wimpertjes en wenkbrauwtjes gekregen.

De vingertjes en teentjes ontwikkelen zich ook verder. Er zijn nu al twintig minuscuul kleine nageltjes te tellen. En op de vingers ontwikkelt zich een vingerafdruk die uniek is en je kind voor de rest van zijn of haar leven zal behouden

Jij

De doorbloeding van je hele lichaam is beter en dat geldt ook voor je geslachtsorganen. Hierdoor kun je eerder opgewonden raken en meer zin in seks hebben dan anders. Daarnaast voel je je nu met je rondere borsten en wat ronde buik misschien ook wel supersexy. Nóg een reden dus waarom je misschien meer zin hebt om te vrijen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je door te vrijen je baby beschadigt. Krijg je na een orgasme een pijnlijk gevoel in je buik of rug, dan hoef je daarvan niet te schrikken. Dit wordt veroorzaakt doordat de baarmoeder samentrekt en er aan de omringende spieren en banden wordt getrokken. Het kan geen kwaad en de pijn trekt ook snel weg. Wel kun je wat druppeltjes vaginaal bloedverlies hebben doordat je baarmoedermond beter doorbloed is en oppervlakkige bloedvaatjes door het contact met de penis kunnen knappen.

Spoed / Emergency

SPOED?

Bel ons spoednummer:

010-455 97 09

Adresgegevens

Verloskundigen Rotterdam West
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam

Tel nr: 010-456.83.69

P.C. Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

 

Uitsluitend bij geen gehoor en spoed:
Artsenlijn: 0251-260.224