Zorgkosten verloskundige zorg 2018

Zorgkosten verloskundige zorg 2018

Er is de laatste tijd veel nieuws geweest over verzekeringen en de kosten die betaald moeten worden voor verloskundige zorg. Wat is er nu eigenlijk aan de hand?

Wanneer je zwanger bent, kom je bij een verloskundige zoals Verloskundigen Rotterdam West, voor de controles van jou en je kind. Ook de bevalling begeleiden wij. Deze zorg kost geld en daarom ben je (verplicht) verzekerd in Nederland. In 2017 werden de kosten voor verloskundige zorg volledig vergoed door alle verzekeraars. In 2018 gaat dat wellicht veranderen. Waarom?

Er is een onderzoek geweest door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) naar hoeveel geld verloskundige zorg mag kosten. De NZa controleert de afspraken die alle zorgaanbieders zoals wij, maken met verzekeraars. Uit dit onderzoek is gebleken dat de kosten van de zorg die wij aan (zwangere) vrouwen geven in 2018 hoger zijn dan in 2017. Niet alle verzekeraars willen deze extra kosten betalen. Het gevolg is dat onze praktijk niet met alle verzekeraars een contract afsluiten.

Wat betekent dit voor jou?
Controleer je verzekeringspolis voor volgend jaar. Kan je terecht bij de zorgaanbieders van jouw keuze? Worden alle zorgkosten vergoed of moet je een deel zelf betalen? Aan het einde van het jaar kan iedereen wisselen van verzekering, mocht dat nodig zijn. Belangrijk om te controleren of je bij je nieuwe verzekering terecht kan, voordat je de oude opzegt.

https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/zwangerschap-en-de-zorgverzekering

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/acceptatieplicht-zorgverzekering

Ik ben zwanger
Als je zwanger bent en in 2017 bij ons bent aangemeld veranderd er niks. De betaling van je zorgkosten worden gedaan volgens de afspraken van 2017: door de zorgverzekeraar direct aan ons.

Als je zwanger bent of wilt worden en nog niet bij ons bent aangemeld, kijk dan goed naar je verzekeringspolis. Overstappen kan handig zijn. Onze praktijk heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten.

rdamwestSpoed / Emergency

SPOED?

Bel ons spoednummer:

010-455.97.09

Adresgegevens

Verloskundigen Rotterdam West
Heemraadssingel 152
3021 DK Rotterdam

Tel nr: 010-456.83.69

P.C. Hooftplein 45
3027 AW Rotterdam

Uitsluitend bij geen gehoor en spoed:
Artsenlijn: 0251-260.224